Připravte si exotické saláty jako hlavní jídlo

Gastronomie Máte chuť na něco zdravého, a zároveň výživného? Připravte si exotický salát. Přinášíme Vám dva originální recepty z ostrova Honolulu. Lomi Salmon Salad a salát Kailua. Připravte si exotické saláty jako hlavní jídlo

Lomi Salmon Salad se skvěle hodí k těstovinovým jídlům, zatímco Kailua salát je se podává jako příloha ke grilované rybě či masu.

Lomi Salmon Salad

Suroviny (pro 4 osoby):
6 salátových rajčat
1 vrchovatá lžíce jemně nasekané cibulové natě
1 vrchovatá lžíce jemně na bílé cibule
100 gramů uzeného lososa
2 polévkové lžíce vody
Sůl

Příprava:
1. rajčata nakrájíme na malé kostičky, vložíme je do mísy, přidáme sekanou cibuli a cibulovou nať.
2. Nakonec natrháme uzeného lososa na kousky a zalijeme jemně osolenou vodou.
3. Dobře promícháme a necháme uležet v chladu.
4. Podáváme jako předkrm nebo přílohu k těstovinovým jídlům.

Kailua salát

Suroviny (pro 4 osoby):
160 gramů sýra Brie
6 salátových rajčat
50 gramů celeru
1kávová lžíce sekaného kopru
1kávová lžíce sekané cibule
15 kapek citronové šťávy
4 polévkové lžíce šťávy z rajčat

Příprava:
1. Sýr nakrájíme na kostičky, které vložíme do mísy.
2. Přidáme pokrájená salátová rajčata, jemně nasekaný kopr a cibuli,
3. Zalijeme tomatovou šťávou.
4. Nakonec přidáme nastrouhaný uvařený celer, salát pokapeme citronem a dobře promícháme.
5. Salát necháme krátce odležet v chladu a podáváme jako přílohu k rybě nebo masu.

Dobrou chuť!



Štítky